Strava a kognitivní stárnutí - stále nejasno

05.07.2022

Observační studie naznačují, že stravovací faktory mohou mít kognitivní přínos. Systematické přehledové studie randomizovaných studií doplňků stravy a výživy však uvádějí převážně nulové účinky na kognici.

Yassine, H. N., Samieri, C., Livingston, G., Glass, K., Wagner, M., Tangney, C., Plassman, B. L., Ikram, M. A., Voigt, R. M., Gu, Y., O'Bryant, S., Minihane, A. M., Craft, S., Fink, H. A., Judd, S., Andrieu, S., Bowman, G. L., Richard, E., Albensi, B., ... Schneider, L. S. (2022). Nutrition state of science and dementia prevention: Recommendations of the Nutrition for Dementia Prevention Working Group. The Lancet Healthy Longevity, 3(7), e501-e512. https://doi.org/10.1016/S2666-7568(22)00120-9

© 2022-2025 COSACTIW | Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.